Ensemble

 

Besides werd opgericht in 2009 en is een ensemble van negen muzikanten met een gezamenlijke passie voor de uitvoering, creatie en presentatie van nieuwe muziek, liefst nog in een multidisciplinaire context. De activiteiten van de muzikanten situeren zich op heel verschillende terreinen: van pop/rock over elektronische muziek, van klankdesign tot muziektheater en compositie.  In combinatie met de niet-alledaagse bezetting van harp, saxofoon, drums, viool, cello, fluit, e-gitaar, piano en elektronica, maakt dat Besides de facto voor een nieuw geluid staat. Een nieuw repertoire ontstaat daarom door steeds nieuwe samenwerkingen aan te gaan met componisten, klankkunstenaars of gespecialiseerde uitvoerders.

Besides werd in het verleden gecoacht door muzikanten van het Ictus en het Spectra Ensemble binnen kader van de Advanced Master in Contemporary Music (Conservatorium Gent) en is lid van COHORT, « Association of new music makers ».

Het ensemble speelde reeds op festivals als Ars Musica, Internationale Ferienkurse Für Neue Muzik Darmstadt, What’s Next, Ostrava Music Days, en in concertzalen als de Opéra de Lille, het Concertgebouw Brugge, Bozar, de Singel, de Handelsbeurs, Flagey, The Stone (New York), l’Espace Senghor etc. Ze creëerden muziek van onder andere Jérôme Combier (Fr), Matthew Shlomowitz (Aus), Jagoda Zmitka (P), Fabian Coomans (Be), Larry Polansky (USA), Florent Colautti (Fr) en Baudouin de Jaer (Be).

*

Muzikanten

Marieke Berendsen, viool

Toon Callier, elektrische gitaar

Jeroen Stevens, drums

Nele Geubels, saxofoon

Romy-Alice Bols, dwarsfluit

Fabian Coomans, piano

Sam Faes, cello

Jasper Braet, electronica

Jutta Troch, harp